Dragan Ristić najbolji kosač na Marovcu

Izvor: juGmedia, 09.Jul.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Ristić najbolji kosač na Marovcu

Kao i svake godine, prve subote u julu mesecu, na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, održana je tradicionalna turističko, kulturno – sportska manifestacija „Kosidba na Marovcu“.

Za takmičenje u košenju ručnom kosom prijavilo se 28 takmičara, a najbolji kosač je Dragan Ristić, drugo mesto zauzeo je prošlogodišnji pobednik, Radiša Papović a treće mesto osvojio je Dragutin Doderović.

Ove godine, vremenske prilike nisu bile naklonjene >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << organizatoru, brojnom gostima, takmičarima i učesnicima u sportskom i kulturnom delu manifestacije. Posle kiše i jakog nevremena ipak je ostalo nešto vremena da se sprovede program do kraja.

U nastavku su održana takmičenja u disciplinama: Bacenje kamena s’ramena, Skok u dalj i Nadvlačenje konopca.

Kamen, je najdalje bacio Miloš Stanković, drugo mesto zauzeo je Goran Papović a treće mesto osvojio je Slobodan Paunović. U skoku u dalj najbolji je bio Slobodan Paunović, drugo mesto pripalo je Milošu Stankoviću, a treće Đorđu Anđelkoviću. U nadvlačenju konopca prvo mesto je osvojila ekipa „Petrilje“, a drugo mesto ekipa „Lavovi“.

Celokupnu manifestaciju je medijski propratila i ekipa Radio televizije Vojvodine, čiji je novinar Dražen Radulov i sam učestvovao u takmičenju kosača, u tradicionalnoj, lalinskoj narodnoj nošnji.

Organizatori dvadeset prve Kosidbe na Marovcu su Turistička organizacija opštine Medveđa i Mesna
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.