Došlo je do zone usijanja najvišeg nivoa

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 12:01

"Došlo je do zone usijanja najvišeg nivoa"

Politikolog Zoran Milosavljević izjavio da je eskalacija situacije na Kosovu i Metohiji došla do zone usijanja najvišeg nivoa.

On je za Tanjug rekao da ne misli da Zapad nema snagu da rešavanje prblema sprovede, kao i da svako očekuje da se nešto sprovede u najboljem svetlu na najbezbolniji način, ali smatra da su Zapad i Brisel zaboravili da je reč o, kako on kaže, brdovitom Balkanu, i da ne može uvek sve da ide kako su oni zamislili.

Isitiče da se vidi tenzija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rešavanju slučaja na Kosovu, da je u ovom trenutku eskalacija situacije došla do zone usijanja najvišeg nivoa i da Zapad i međunarodna zajednica moraju da nađu na neki način rešenje, kog nema bez srpskih predstavnika i prištinskih predstavnika.

Milosavljević kaže da je srpska strana pokazala da sa njene strane može biti samo zadovoljstvo, kooperativnost i obezbeđivanje bezbednosti funkcionisanja, da se čeka da se vidi šta će predstavnici uraditi kako bi izvršili pritisak na prištinsku stranu i da su svesni da Beograd mora više da bude uvažen kako bi se situacija konačno dovela u normalu.

"KFOR tu ne bi ni trebalo da bude, ovde na našoj administrativnoj liniji i oni su morali na neki način da sačekaju, da nađu adekvatnu izjavu ili odgovor na ono što se desilo. Naša država je pokazala i tu stabilnost, snagu i profesionalizam, svi smo videli kako je ta akcija sprovedena i okončana i kako su se naše specijalne jedinice ponašale", objasnio je povodom hapšenja kosovskih specijalaca na teritoriji centralne Srbije.

Dodaje da su srpski specijalci pokazali pravu sliku i kako se čuva stabilnost, dok se sa druge strane maltretiraju civili i dešavaju se pokušaji ubistva od Kurtijeve policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.