Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2023, 09:04

Donacije od 12.000 evra za ekonomiju u Gračanici

NIS-GRAČANICA

    Članice Sabora Kola srpskih sestara  u tokom protekle nedelje predale Raško-Prizrenskom  episkopu Teodosiju donaciju od 12.000 evra. Prema rečima Mirjane Mladenović, sekretara Kola srpskih sestara Niš, novac koji je doniran biće iskorišćen za nabavku muzilica za ovce i koze koje se uzgajaju na ekonomiji u Gračanici. U prikupljanju donacije učestvovale su članice Kola srpskih sestara iz Srbije i Crne Gore.

    „Donacija je trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uručena znatno ranije, ali zbog situacije na Kosovu i Metohiji malo smo odložile put, da bi tokom protekle nedelje odlučile da ipak krenemo na put  i stignemo tamo gde je naša pomoć preko potrebna, a ekonomiji u Gračanici jeste. Obećale smo pomoć i nismo odustale od toga“, kaže Mirjana Mladenović koja se nalazila u delegaciji Kola srpskih sestara koja je predala donaciju.

   Episkop Teodosije je izrazio veliku zahvalnost za pomoć koja je stigla od Sabora Kola srpskih sestara koje, inače, često posećuju manastire i svetinje na Kosovu i Metohiji. Prilikom svakog obilaska manastira Kolo ponese i poklone, uglavnom najpotrebnije i najnophodnije stvari za monahinje i monahe. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.