Donacija za narodnu kuhinju Majka devet Jugovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija za narodnu kuhinju "Majka devet Jugovića"

Fondacija Princeze Katarine je i ove godine uputila donaciju vrednu više od 10.000 dolara narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića", kao pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i Eparhiji raško-prizrenskoj.

Paketi pomoći za srpsko stanovništvo sastoje se od osnovnih namirnica i pelena za bebe, a donacija je obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago čiji je Princeza Katarina pokrovitelj, organizaciji Kolo srpskih sestara Sveti Sava iz Milvokija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD, kao i kompanijama Žito Bačka i Sunoko koje posluju u okviru MK Group, kompaniji Žito promet, kompaniji Moravka Pro, kompaniji Victoria Group i kompaniji DM drogerie markt d.o.o.

Humanitarna organizacija "Majka devet Jugovića" vodi šest narodnih kuhinja širom Kosova i Metohije u kojima se hrani više od dve hiljade ljudi.

Osnovana je 2000. godine i zvanično je registrovana od strane UNMIK-a. Intenzivno  sarađuje sa međunarodnim i lokalnim nevladinim organizacijama, a njeno sedište je u porti manastira Gračanica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.