Donacija socijalno ugroženima na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 16:14

Donacija socijalno ugroženima na Kosovu i Metohiji

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći za stanovništvo na Kosovu i Metohiji koju je Pokrajinska vlada donirala Eparhiji raško-prizrenskoj.

Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu, put Kosova i Metohije krenula je donacija u vidu prehrambenih proizvoda, namenjena nesmetanom funkcionisanju narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zatim sredstava za higijenu, đačkih torbi i školskog pribora za socijalno ugrožene porodice, ukupne vrednosti 5, 7 miliona dinara.

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji šaljemo poruku da je neupitan njihov nacionalni, verski i kulturni identitet i da je za nas u Pokrajinskoj vladi, kao i za sve građane Vojvodine, ovo jedan važan most kojim izgrađujemo ne samo poverenje, prijateljstvo i podršku nego, pre svega, veru u neprolaznost našeg jedinstva“, izjavio je Milošević.

"Ovaj kamion sa 22 tone pomoći namenjen je svima koji su na Kosovu i Metohiji ujedinjeni, nažalost, oko siromaštva i svakodnevnih problema. Stoga dugujemo posebnu zahvalnost vladiki Teodosiju, koji, sa svojim sveštenstvom, ne prepoznaje samo verske probleme, već pomaže svim ljudima koji su u nevolji“, naglasio je resorni sekretar.

U narodnim kuhinjama na području Eparhije raško-prizrenske svakodnevno se hrani oko dve hiljade korisnika, a u njima se priprema i užina za đake u četiri osnovne škole.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.