Dodik: Zajedno rade na umanjivanju Vučićeve snage

Izvor: RTS, 06.Sep.2018, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Zajedno rade na umanjivanju Vučićeve snage

Na pitanje novinara "da li kao neko sa dobrom intuicijom i ko je dobro obavešten očekuje, posle današnjih izjava kosovskih zvaničnika, da Vučić ode u subotu na KiM", rekao da ne zna, ali i da lično ne veruje "strancima".
"Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i posle toga više nemam nijednog razloga da im verujem. Mislim da svi rade zajedno, zapadnjaci i Albanci i kada tu dodate >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deo Srba, onda se vidi koliko se Vučićeva snaga umanjuje", rekao je Dodik gostujući u emisiji Oko.

Dodik ističe da Vučić još nema rešenje, niti neko ponuđeno rešenje, ali da pokušava da dođe do rešenja i da ga uprokos tome mnogi Srbi osporavaju.
"Nema ništa gore pregovarati u ime Republike Srpske, a sada u ime Srbije, a da vas unutra ruše institucije i pojedinici. To se ovde (u Srbiji) dešava. Prema tome, ako je ovaj narod izabrao Vučića za predsednika, onda se mora podržati bar u tom pogledu", naglasio je Dodik.
Rekao je da se ne zalaže da se na KiM pravi nova Republika Srpska i smatra da moramo da se razgraničimo sa Albancima, sa kojima, kako kaže, kroz istoriju nismo imali ništa zajedničko.
Ako je narod, kako ukazuje, izabrao predsednika i dao mu mandat da pregovara, svi treba da stanu iza toga.
Dodik je napomenuo da će svakako Vučić kada dođe do nekog rešenja pitati narod šta misli o tome. 
Dodik napominje da je KiM najvažnije državno pitanje za Srbiju, ali da je RS prvorazredni nacionalni interes Srbije.
Ističe da mu je drago da je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče u Banjaluci rekao da je Republika Srpska za Srbiju pitanje od nacionalnog značaja broj jedan. 
Vučić pokušava da se više bavi Republikom Srpskom, kaže Dodik.
Srbija je pomagala opštine i u Federaciji BiH gde je većina srpsko stanovnipštvo, ističe Dodik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DODIK PORUČUJE: Zapadnjaci, Albanci i deo Srba zajedno rade na umanjivanju Vučićeve snage

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2018, 00:14

Zapadnjaci i Albanci, ali i deo Srba, rade zajedno na umanjivanju snage predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik Zapadnjaci i Albanci, ali i deo Srba, rade zajedno na umanjivanju snage predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.