Dobrotvora nazvala hvalisavcem

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrotvora nazvala hvalisavcem

"Ovaj hvalisavi dobrotvor", glasio je tvit Vesne Pešić na informaciju francuskog humanitarca Arnoa Gujona da mu jedan beogradski taksista nije naplatio vožnju već mu je čak i dao 20 evra za njegovu humanitarnu organizaciju Solidarnost za Kosovo.

Dugogodišnja narodna poslanica i simbol političara iz "kruga dvojke" kojima su glavni krivci za prethodne ratove pre svega Srbi, uspela je ovim tvitom da navuče oštre komentare. Ljudi su je pitali zašto se ona ne bavi humanitarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << radom, pa neka se slobodno hvali.

"Da pomaže penzionerima u krugu dvojke, verovatno bi bio kul", napisao je jedan tviteraš, na šta je ona objasnila da je "krug dvojke" simbol kulturnog i intelektualnog Beograda, a ne političke elite.

Ipak, bivša predsednica Građanskog saveza je na kraju povukla svoju opasku o Gujonu sledećom rečenicom: "Ako su mnogi iritirani što sam rekla da donatori ne moraju uvek to da ističu da ne ispadne da rade za slavu, povlačim."

Uzgred rečeno, Arno Gujon nije hvalio sebe već jednog beogradskog taksistu i njegov gest. Gujon, o kojem su "Vesti" među prvima pisale, još kao 19-godišnji Francuz počeo je da odlazi na Kosovo noseći humanitarnu pomoć za Srbe u enklavama.

U međuvremenu se i oženio Srpkinjom iz Francuske, dobio je srpsko državljanstvo, a odnedavno su postali i roditelji još jedne devojčice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.