Do kraja januara stanovi za bračne parove i socijalno ugrožene na KiM

Izvor: RTS, 03.Jan.2019, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja januara stanovi za bračne parove i socijalno ugrožene na KiM

Više od 100 mladih bračnih parova i socijalno ugroženih porodica u Kosovskoj Mitrovici, do kraja januara će se useliti u nove stanove koje im je dodelila lokalna samouprava. Posle deset godina života u podrumu jedne stambene zgrade u novi dom će se useliti i Ksenija Janković, samohrana majka dvoje dece.
Od 2008. godine Ksenija Janković živi u podrumu u stambenoj zgradi u centru Kosovske Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 26-godišnjim sinom Stefanom koji boluje od autizma i godinu dana mlađom ćerkom Ivanom.

Ksenija Janković ističe da za nju i njenu decu to znači novi početak.
"Nadam se mnogo većem uspehu Stefana jer ovde sa njim, u ovim prostorijama ne može toliko da se radi. Teško je bilo i ćerki jer su oni, približno su istih godina", dodaje Ksenija.
"Meni je samo bitno da smo mi dobili stan, da ćemo se kad-tad iseliti odavde, ući tamo i započeti novi život", kaže njena ćerka Ivana Janković.
Ivana je apsolvent na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, ali planira da se vrati porodici u Kosovskoj Mitrovici. Mnogo mladih parova i porodica sa decom želi da ostane na Kosovu i Metohiji. Zato je opština donela odluku da im dodeli stanove.
Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić smatra da je 2018. obeležilo to što je 80 mladih bračnih parova dobilo stanove. "Sigurno ćemo nastaviti tim intenzitetom i u 2019. godini", dodaje Spirić.
U 2019. godini lokalna samouprava planira da podeli 120 stanova mladim bračnim parovima i porodicama sa decom. Jedna stambena zgrada u Kosovskoj Mitrovici sa 12 stanova biće izgrađena za povratnike na Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.