Đurić traži hitnu reakciju posle novih poteza vlade u Prištini

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 23:42

Đurić traži hitnu reakciju posle novih poteza vlade u Prištini

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je brzu reakciju međunarodne zajednice pošto su kosovske vlasti u subotu uveče donele odluku da vozila koja prevoze srpsku robu ne mogu da uđu na KiM bez posebne dozvole.
"Prištinska vlada je danas uvela novu trgovinsku blokadu za robu iz centralne Srbije. Ovaj nezakoniti akt >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je protivan zdravom razumu i podriva evropske vrednosti i egzistencijalne interese i Albanaca i Srba", napisao je Đurić na Tviteru.

Kako javlja portal Kosovo onlajn, vlada u Prištini donela je u subotu uveče odluku prema kojoj na KiM, bez posebne dozvole, ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu.
Kosovska vlada je usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz centralne Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo", javlja Kosovo onlajn.
Kosovska vlada je 31. marta donela odluku o postepenoj primeni "reciprociteta" kao principa u odnosima sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić: Ilegalan postupak Prištine, zahtevam međunarodne sankcije

Izvor: Blic, 31.Maj.2020, 00:05

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je večeras, povodom informacije o odluci vlade u Prištini, koja, kako ističe, predstavlja potpunu zabranu za srpsku robu, da je reč o ataku na evropske vrednosti i materijalnu egzistenciju i Albanaca i Srba.

Nastavak na Blic...

Đurić o odluci Prištine: Ovaj nezakoniti akt je protivan zdravom razumu

Izvor: Blic, 31.Maj.2020

Vlast u Prištini donela odluku da vozila sa srpskom robom ne mogu ući na Kosmet bez posebne dozvole - naznake "Republika Kosovo" zbog čega je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio brzu reakciju međunarodne zajednice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.