Đurić sa ambasadorom Nemačke: Zabrinuti smo zbog pritisaka na Srbe

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić sa ambasadorom Nemačke: Zabrinuti smo zbog pritisaka na Srbe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom kome je preneo da je Srbija zabrinuta zbog obnovljenog talasa pritisaka na Srbe u pokrajini i napada na njihovu imovinu u proteklom periodu.
Informišući Tomasa Šiba o političko-bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini Marko Đurić je ukazao da je Srbija odlučna da zaštiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << interese i unapredi uslove života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KiM.

Đurić je Šiba informisao i o nastojanjima Beograda da u dijalogu sa Prištinom postigne kompromisno rešenje, što bi osiguralo dugoročan mir i stabilnost u regionu.
Đurić je naglasio da je trajno rešavanje ovog pitanja, na način kojim bi narodi na ovim prostorima dobili čvrste garancije za prosperitetnu budućnost, u nedvosmislenom interesu čitave Evrope, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić sa Šibom: Srbija zabrinuta zbog pritisaka na Srbe

Izvor: B92, 27.Sep.2018

Beograd -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom...Đurić je nemačom ambasadoru preneo da je Srbija zabrinuta zbog obnovljenog talasa pritisaka na Srbe u pokrajini i napada na njihovu imovinu u proteklom periodu...Informišući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.