Đurić sa ambasadorom Koreje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić sa ambasadorom Koreje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas ambasadora Republike Koreje Čoe Hjong Čana i informisao ga o položaju srpskog naroda i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.  

Đurić je istakao da je Priština nizom jednostranih akata u poslednjim mesecima ugrozila godinama građenu stabilnost na terenu i elementarna ljudska prava srpskog stanovništva u pokrajini.

Beograd je, prema njegovim rečima, dosledno opredeljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za dijalog, međutim razgovori sa Prištinom se ne mogu nastaviti dok god je na snazi protivpravna i anticivilizacijska trgovinska blokada za robu iz centralne Srbije.

Direktor Kancelarije za KiM je novoimenovanog ambasadora Republike Koreje upoznao sa dosadašnjim tokom briselskog dijaloga, i činjenicom da Priština i dalje, ni nakon 2124 dana, nije sprovela svoju ključnu obavezu, a to je stvaranje uslova za formiranje Zajednice srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.