Đurić sa Čepurinom o situaciji na KiM

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić sa Čepurinom o situaciji na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o političkoj i bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.
Đurić je, kako je saopšteno iz Kancelarije iz KiM, ambasadoru Čepurinu predočio činjenice u vezi sa najavljenim formiranjem takozvane kosovske vojske, upozorivši na ilegalni karakter te namere, i činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da nijedan međunarodni akt ne dopušta da na Kosovu i Metohiji bude prisutna ijedna druga vojna formacija osim Kfora, ili Vojske Srbije pod jasno definisanim uslovima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je Čepurina informisao i o teškoj humanitarnoj situaciji u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nastaloj zbog uvođenja trgovinske blokade Prištine za robu iz centralne Srbije.
Srpski narod je, prema Đurićevim rečima, svakim danom sve više izložen kršenju osnovnih ljudskih prava, zbog čega je mogućnost opstanka Srba u našoj južnoj pokrajini ozbiljno dovedena u pitanje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Na Kosovu mogu biti samo KFOR ili Vojska Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić izjavio je danas da nijedan međunarodni akt ne dopušta da na Kosovu bude "ijedna druga vojna formacija osim KFOR-a ili Vojske Srbije pod jasno definisanim uslovima"...Đurić je u razgovoru s ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom upozorio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.