Đurić pozvao Srbe da posete svetinje na KiM

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić pozvao Srbe da posete svetinje na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić prisustvovao je Božićnoj liturgiji u manastiru Visoki Dečani i pozvao građane Srbije da posete svetinje na Kosovu i Metohiji.
Marko Đurić je istakao da je Božić vreme da se podsetimo srpskog naroda na KiM i da pozovemo sve one koji nisu imali priliku da dođu i vide koja je to "duhovna vertikala koja je Srbe kroz vekove činila dovoljno jakim, a istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dovoljno dobrim da bi bio u milosti Božijoj da opstane i u teškim vremenima".

Čestitajući današnji praznik, direktor Kancelarije za KiM je istakao da se tu nalazi i recept za nacionalnu, državnu i duhovnu obnovu.
"Kada dođete ovde, vidite da se odavde vide, ne samo Beograd, Podgorica i Banja Luka, nego i Moskva, Kijev, Minsk, Vladivostok, pa i Jerusalim u kome se danas obeležava najradosniji hrišćanski praznik", rekao je Đurić.
Rekao je da se sa Kosova i Metohije i iz manastira Visoki Dečani šalju molitve i ljubav svim pravoslavcima i Srbima širom sveta.
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić poželeo je onima koji su se raselili sa Kosova i Metohije da sledeći Božić provedu na svojim ognjištima i da se vrate svojim domovima.
"Pozivam naše komšije Albance da nam u tome pomognu jer i danas želimo da pošaljemo poruku mira, poruku suživota. Smatram da možemo zajedno da živimo na ovim prostorima i da u miru zajedno gradimo bolju budućnost", poručio je Jevtić.
Ta budućnost, kako je rekao, treba da bude drugačija od onoga što se dešavalo u prošlosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marko Đurić: Svetinje na Kosovu daju nam snagu

Izvor: Kurir, 08.Jan.2016, 01:11

Božić je vreme da se podsetimo našeg naroda na KiM i da pozovemo sve da dođu i vide koja je to duhovna vertikala koja je narod kroz vekove činila dovoljno jakim...KOSOVO - Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić prisustvovao je služenju božićne liturgije u manastiru Visoki Dečani...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.