Đurić povodom izjave Veseljija: Napadaju Vučića jer se istinski zalaže za interese Srba

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić povodom izjave Veseljija: Napadaju Vučića jer se istinski zalaže za interese Srba

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da su uvrede koje je predsednik Skupštine Kosovaa Kadri Veselji danas uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću potvrda da je "Vučić jedina prepreka ostvarivanju albanskog cilja" - "da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji".

Predsednik Skupštine Kosova Kadri je danas, na vanrednoj sednici parlamenta o dijalogu sa Srbijom, izjavio da Kosovo ima jednog neprijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da je to Srbija, i samo jednog predsednika koji je protiv nezavisnosti Kosova, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"To što albanski separatisti napadaju predsednika Aleksandra Vučića pokazuje da se on jedini istinski i iskreno zalaže za interese Srba na Kosovu i Metohiji i države Srbije", ocenio je Đurić u večerašnjem saopštenju.

"Dok se razgovara s predsednikom Vučićem, mora da se razgovara o interesu Srbije, i ne može da se očekuje da Srbija bude 'kratkih rukava' - Veselji to dobro zna, i to je izvor njegove nervoze", kazao je Đurić, prenela je njegova Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Poručio je da je zato Vučić "glavna meta i jednih i drugih", ali da su "i jedni i drugi osuđeni na poraz".

Đurić je dodao da "oni" - kosovski zvaničnici, ne napadaju lidere Saveza za Srbiju - Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, kao ni lidera Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića "zato što znaju da bi s njima jedino pitanje u razgovorima bilo: 'Gde sam tu ja i kako mogu da se ugradim?' ".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Vučić jedina prepreka ostvarivanju albanskog cilja

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su uvrede koje je predsednik Skupštine Kosovaa Kadri Veselji uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću potvrda da je "Vučić jedina prepreka ostvarivanju albanskog cilja - da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji"..."To...

Nastavak na N1 televizija...

"Izjava Veseljija potvrda da im je Vučić prepreka"

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 01:10

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM izjavio je da su uvrede koje je Veselji uputio Aleksandru Vučiću potvrda da je "Vučić jedina prepreka ostvarivanju albanskog cilja"...Kako je rekao Marko Đurić, taj cilj je "da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji"...Predsednik Skupštine Kosova Kadri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.