Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić osudio nasilje nad Srbima u Suvoj reci na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je danas hapšenje Srba u Suvoj reci i rekao da je to hapšenje samo izgovor "za nastavak politike etničkog čišćenja srpskog naroda".

Kako je danas javila Radio-televizija Srbije, jedan muškarac (74) uhapšen je u Suvoj reci po optužbi za teška krivična dela i ratne zločine. On je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

"Mušutište >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je proteklih godina bilo simbol stradanja srpskog naroda i mesto okupljanja najokorelijih albanskih šovinista i srbomrzaca, i umesto da privremene vlasti u Prištini stvaranjem uslova za povratak raseljenih u to selo pokažu da su za okretanje nove stranice u srpsko-albanskim odnosima, one šalju kaznene ekspedicije na Srbe koji se usude da posete svoje kuće i crkvu", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je rekao da strpljenje vlasti u Srbiji nije neograničeno i da "normalizacije odnosa ne može biti ukoliko druga strana to ne želi".

"Krajnje je vreme da budu preduzeti odlučni koraci da oni koji su brutalno etnički očistili desetine srpskih gradova i sela na Kosovu i Metohiji budu kažnjeni, ali mi umesto toga danas imamo nastavak sramotne i neljudske prakse maltretiranja onih koji su jednom već bili žrtve zločina i potpune neosetljivosti dela međunarodne zajednice na strahote koje se događaju srpskom narodu", naveo je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Umesto trvdoglavosti, Tahiri da pokaže konstruktivnost

Izvor: RTV Pink, 28.Avg.2017

Edita Tahiri bi trebalo da se konstruktivno uključi u dijalog o budućnosti regiona i srpsko-albanskim odnosima, ali i da prestane da "mantra" o neophodnosti da Srbija prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, jer se to nikada neće dogoditi, izjavio je danas direktor Kancelarije...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.