Đurić odgovorio Haradinaju: Srbija se ne plaši pretnji begunaca od pravde

Izvor: Blic, 12.Maj.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić odgovorio Haradinaju: Srbija se ne plaši pretnji begunaca od pravde

Srbija nikome ne preti, niti se plaši pretnji begunaca od pravde, ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, povodom izjave Ramuša Haradinaja da će, ako postane premijer, a Srbija ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu.

- Ova provokativna najava Ramuša Haradinaja je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još jedna potvrda koliko je puštanje osumnjičenih za najteže zločine na slobodu pretnja za mir i stabilnost u regionu. Na Kosovu i Metohiji je počela predizborna kampanja i verujem da će se albanski političari utrkivati u ratobornosti, jer separatististi i presvučeni teroristi nemaju biračima ništa drugo da ponude - istakao je Đurić.

On je dodao da je separatizam albanskom narodu na Kosovu i Metohiji doneo samo siromaštvo i odlazak u ekonomsku emigraciju kao jedinu šansu za preživljavanje.

- Separatizam je dobro doneo jedino vođama separatista, koji su se preko noći od lažnih marksista i sledbenika Envera Hodže preobrazili u milionere i milijardere, a sada te milione i milijarde stečene na krvi Srba i Albanaca na izborima treba braniti mržnjom i ludošću - napomenuo je Đurić.

Vulin: EU da zaštiti Balkan i sebe od "velike Albanije"

Srbija ume da se zaštiti od terorista, ali je pitanje da li to ume i EU kada prećutkuje pozive na rat, pitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin povodom pretnji Ramuša Haradinaja.

- Kao i svaki nekažnjeni zločinac Haradinaj misli da treba da ponavlja zločine. U Prištini se političar ceni prema tome koliko mržnje pokazuje prema Srbiji i Srbima - naglasio je on.

Vulin je u izjavi Tanjugu kazao da pretnje Haradinaja ratom, etničkim čišćenjem i istrebljenjem Srba nisu nepoznate ali ostaje nepoznato zašto to EU dopušta i toleriše.

- Srbija ume da se zaštiti od terorista ali je pitanje da li to ume i EU kada prećutkuje pozive na rat. Mi ćemo svoj narod i državu zaštiti, a na EU ostaje da zaštiti Balkan ali i sebe od "velike Albanije" i rata koji priziva Haradinaj - poručio je Vulin.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đurić: Srbija se ne plaši pretnji begunaca od pravde

Izvor: RTS, 12.Maj.2017

Na Kosovu i Metohiji je počela predizborna kampanja i verujem da će se albanski političari utrkivati u ratobornosti, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. . Srbija nikome ne preti, niti se plaši pretnji begunaca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.