Đurić i Čen Bo: Srbija i Kina pred sobom imaju neograničene perspektive za saradnju

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić i Čen Bo: Srbija i Kina pred sobom imaju neograničene perspektive za saradnju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i informisao je o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i izgledima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Srbija i Kina pred sobom imaju neograničene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u međunarodnim odnosima, poručio je Đurić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Marko Đurić je zahvalio ambasadorki Čen Bo zbog dosledne podrške Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog otvorenog prijateljstva koje se ogleda u sve intenzivnijoj saradnji u oblastima privrede i ekonomije.

"Srbija i Kina, zbog čvrstih veza kontinuirano građenih u prošlosti, ali i zahvaljujući iskrenom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, pred sobom imaju neograničene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u međunarodnim odnosima", istakao je Đurić, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Srbija i Kina će, prema Đurićevim rečima, i u budućnosti nastaviti da budu saveznici u borbi za poštovanje međunarodnog prava i principa suverenosti država i složno raditi na izgradnji sveta u kojem će miroljubiva saradnja u uvažavanje razlika biti geopolitički standard.
Srbija će, kako je naglasio, nastaviti da bude iskren partner Kine u realizaciji inicijative "Pojas i put" i most za ekononomsku i kulturnu razmenu između Istoka i Zapada, jer Kina svakako ima mnogo toga da ponudi Evropi.
Đurić je ambasadorku informisao i o položaju srpskog naroda na Kosovu u pokrajini, koji je, kako je istakao, izložen sve većim pritiscima i žrtva je radikalizacije na albanskoj političkoj sceni, koja će biti sve veća kako se bude zahuktavao proces stvaranja nove vladajuće većine u Prištini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić sa Čen: Neograničene mogućnosti saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i informisao je o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i izgledima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine...Đurić je i ovom prilikom zahvalio ambasadorki zbog dosledne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.