Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Važno da Srbi izađu na izbore jedinstveno i da se proširi uticaj Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je jako važno da Srbi izađu na kosovske izbore, da budu jedinstveni i da glasaju za Srpsku listu koja ima podršku Beograda a ne za albanske predstavnike Srba koji bi u budućoj kosovskoj vladi bili za nezavisnost Kosova.

"Jako je važno da Srbi izađu na izbore i da Srpska lista zadrži i proširi svoj uticaj, jer time širimo i jačamo uticaj srpskog naroda i naša pregovaračka pozicije je snažnija", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Đurić za RTS.

On je najavio da će tokom ove sedmice biti obavljene konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o izborima na Kosovu, ali i o realizacija životno značajnog programa podrške u svim srpskim sredinama, koji će omogućiti Srbima da ostanu na tom prostoru i mladima da mogu da na Kosovu planiraju budućnost.

Đurić je istakao da je suštinski važno da Srbi na kosovske izbore izađu "jedinstveno, saborno, pod jednim barjakom" jer to nisu obični izbori na kojima se bira između više političkih stranaka.

"Albanci računaju da sa srpskim imenom proguraju jednog ili dva svoja čoveka i da bez Beograda formiraju svoju vladu koja bi bila za nezavisnost Kosova. Njima smetaju svi Srbi koji su protivnici nezavisnsosti Kosova i Metohije, a za jedinstvo sa Beogradom", rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Nasilje prema Srbima mora najoštrije da se sankcioniše

Izvor: RTS, 03.Sep.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi za RTS da poslednji incident u Kosovskoj Mitrovici u kojem je povređen maloletni mladić pokazuje da se brutalni napadi na Srbe nastavljaju. Upozorava da nasilje prema Srbima mora odmah i najoštrije da se sankcioniše. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.