Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbija čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom sa Prištinom

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas odlazećem ambasadoru Slovenije u Srbije Vladimiru Gaspariču da je Srbija čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom, iako Priština često ne pokazuje volju za tim načinom prevazilaženja nesuglasica.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Đurić je odlazećeg slovenačkog ambasadora informisao o naporima Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi i srpskom i albanskom narodu garantovalo stabilnu budućnost i otvorilo šanse za neometani ekonomski razvitak.

Naveo je da je kompromis u dijalogu Beograda i Prištine u interesu mira u čitavom regionu, i sve države u okruženju, uključujući Sloveniju, trebalo bi da podrže napore Beograda.

Đurić je upoznao ambasadora Gaspariča sa serijom napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu, kao i svim nedavnim izjavama zvaničnika privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se podriva sam duh dijaloga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U oktobru zajednička sednica Vlade sa Srbima sa Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018, 10:54

Vlada Srbije će u oktobru održati tematsku sednicu sa predstavnicima Srba na KiM na kojoj će biti usvojen investicioni plan za svih deset opština sa srpskom većinom, najavio je danas direktor vladine Kancelarije za KiM, Marko Đurić...Đurić je za tv Prva rekao da je već inicirana izgradnja novih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.