Đurić: Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade

Izvor: RTS, 03.Jun.2020, 19:21

Đurić: Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade.
"Uveren sam da će u pokrajinskoj vladi Srpska lista dati iskren doprinos normalizaciji prilika na Kosovu i Metohiji i da će raditi na unapređenju međunacionalnih odnosa", naveo je Marko Đurić u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenju.

Naglasio je da će Srpska lista, rukovođena srpskim državnim i nacionalnim interesima, i nadalje biti pouzdan branilac i simbol prisustva srpske države u južnoj pokrajini.
"Svaki pokušaj obespravljivanja srpskog naroda i napada na njegove najvitalnije interese biće propraćen odgovarajućom reakcijom Srpske liste. Želim mnogo sreće, nepokolebljivosti i hrabrosti predstavnicima Srpske liste u privremenim pokrajinskim institucijama", poručio je Đurić.
Poslanici u kosovskoj skupštini izglasali su novu vladu. Srpska lista ima dva mesta. Goran Rakić iz Srpske liste obavljaće dužnost potpredsednika i ministra za lokalnu samoupravu, a Dalibor Jevtić iz Srpske liste predložen je da i dalje obavlja dužnost ministra za zajednice i povratak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Nova vlada u Prištini da okonča takse i blokade

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2020

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Srbi očekuju da nova vlada u Prištini "okonča pritiske, takse i blokade"..."Uveren sam da će u pokrajinskoj vladi Srpska lista dati iskren doprinos normalizaciji prilika na Кosovu i Metohiji, i da će raditi na unapređenju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Đurić: Ukidanje taksi prvi test nove kosovske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 13:40

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će ukidanje prištinskih taksi, mera reciprociteta, blokada i pritisaka na Srbe u pokrajini, biti prvi test nove vlade u Prištini kojim će pokazati odnos prema koalicionom sporazumu sa Srpskom listom...On je na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.