Đurić: Sprečićemo privatizaciju Brezovice

Izvor: RTS, 07.Apr.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Sprečićemo privatizaciju Brezovice

Vlada Srbije će učiniti sve što je u njenoj moći da zaustavi svaki pokušaj nanošenja štete interesima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, tvrdi direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić je poručio i da će Vlada Srbije biti uz svoj narod u Brezovici, prenosi Tanjug.

"Tražili su način i izgovre da otmu ono što je državno i narodno na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << planini Brezovica. Beograd će učiniti sve da spreči nameru Prištine da privatizuje Brezovicu", kaže Đurić.
Ističe da ne dolazi u obzir nikakvo rušenje hotela koji je tek obnovljen i žičara koje su posle mnogo godina pauze puštene u pogon.
Smatra da je nekome zasmetalo što se Brezovica i srpski narod na jugu Kosova i Metohije, u Štrpcu, ponovo pokreću.
"U narednim danima, uključujući i danas kada se u Prištini održava nekakav sastanak na tu temu, ćemo videti koliko su namere onih koje o tome govore vezane za posao, a koliko za politiku", navodi Đurić i dodaje da će, kao i u slučaju Trepče, reakcija Beograda biti odmerena.
Đurić naglašava da postoje stalni kontakti sa predstavnicima međunarodne zajednice i potencijalnih investitora.
"Stavljeno im je do znanja da Srbija načelno nije protiv investicija, ali da mora da bude rešeno pitanje kako će Srbi učestvovati u svakoj eventualnoj investiciji i kako će biti tretirana imovina Republike Srbije, uključujući i hotelski kompleks na Brezovici", navodi Đurić.
Podseća da je Vlada Srbije u ovom sazivu preduzela niz mera da oživi i revitalizuje planinu Brezovica, od koje zavisi 15.000 Srba koji žive na najjužnijem delu Kosova i Metohije.
Na Brezovici je potpuno obnovljen i pokrenut hotel "Molika", kao i dva ski-lifta, koji su ove godine i sezone uspešno poslovala.
Zahvaljujući zarađenom novcu bilo je moguće isplatiti i zarade zaposlenima.
"Pokazalo se koliko je taj hotelski kompleks atraktivan i danas, iako u njega nije ulagano u godinama", zaključuje Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako nam otmu Brezovicu, iseliću se s Kosova

Izvor: Blic, 08.Apr.2015, 06:53

Brezovica je srce Sijerinske Župe i, ako se ne zaustavi njena prodaja, s njom će se prodati i 15.000 Srba koji vekovima na tim prostorima žive od te planine...- Ako nam i nju uzmu Albanci, onda nam života ovde više nema, a država Srbija neka se spremi da primi nove izbeglice sa Kosova - kaže za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.