Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Smena Marića protivna volji srpskih predstavnika na Kosovu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić izjavio je danas da je odluka o razrešenju kosovskog ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića doneta protiv volje srpskih predstavnika na Kosovu.

"Ljubomir Marić je smenjen protivno volji srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji. On je dobro radio svoj posao, bio je u stalnoj komunikaciji sa Vladom Srbije, sa drugim srpskim političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predstavnicima. On je čovek koji se trudio i uživao podršku i poverenje", rekao je Đurić za televiziju Pink.

Premijer Kosova Isa Mustafa je u petak doneo odluku o razrešenju ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića i na tu funkciju imenovao Mirjanu Jeftić.

U saopštenju o smeni koji je izdao kabinet kosovskog premijera se kaže da je odluka doneta na predlog i konsultacije sa predstavnicima Srpske liste u Skupštini Kosova. Prema Ustavu i Zakonu o vladi Kosova, premijer može da smenjuje i imenjuje ministre i zamenike ministara i ta odluka ne podleže potvrđivanju u Skupštini Kosova, odnosno njegova odluka je konačna.

Đurić je kazao da će narednih dana biti utvrđeno da li su "pojedini srpski političari umesto da se dogovaraju sa drugim Srbima razgovarali sa Albancima".

On je dodao da je o tome juče obavestio premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je "bio šokiran da postoje srpski političari koji umesto da se dogovaraju sa srpskim predstavnicima, dogovaraju se sa Mustafom i (Hašimom) Tačijem kako će se voditi politika".

"To je ono što je neprihvatljivo i to je ono što ne smemo i nećemo dozvoliti", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Smena Marića protiv volje srpskih predstavnika

Izvor: N1 televizija, 17.Dec.2016

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je odluka o razrešenju kosovskog ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića doneta protiv volje srpskih predstavnika na Kosovu..."Ljubomir Marić je smenjen protivno volji srpskih predstavnika na Kosovu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.