Smenjen Ljubomir Marić, ministar u kosovskoj Vladi

Izvor: Blic, 16.Dec.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen Ljubomir Marić, ministar u kosovskoj Vladi

Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić smenjen je danas sa ove funkcije.

Marića je smenio kosovski premijer Isa Mustafa, kažu izvori "Blica" u kosovskoj vladi.

Ljubomira Marića će na mestu ministra zameniti Mirjana Jevtić iz Pokreta socijalista, koja je do sada bila zamenik ministra rada i socijalnog osiguiranja.

Kako saznajemo, predlog za smenu Marića potekao je od jednog dela poslanika Srpske liste iz Pokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << socijalista, koji je inače koalicioni partner SNS.

Za sada je nepoznanica da li je ovakva odluka dela posla Srpske liste doneta u dogovoru sa vlastima u Beogradu i Kancelarijom za KiM.

Potvrda stiže da se ovo dogodilo stiže i sa sajta kosovske Vlade, gde piše da je Mustafa danas doneo odluku o Marićevom razrešenju. Takođe, piše i da su ove "odluke donete na predlog i u konsultaciji  sa predstavnicima Liste sprske u Skupštini Kosova".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gecaj: Marić smenjen u dogovoru i korodinaciji sa Srpskom listom

Izvor: Blic, 17.Dec.2016, 01:11

Zamenik ministra lokalne sampouprave i savetnik kosovskog premjera Bajram Gecaj izjavio je večeras da je ministar lokalne samouprave Ljubomir Marić smenjen u dogovoru sa Srpskom listom i njenim predsednikom Slavkom Simićem...Prethodno je zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović oštro reagovao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.