Đurić: Poternica za Radoičićem pokušaj da se delegitimizuje Srpska lista

Izvor: RTS, 23.Avg.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Poternica za Radoičićem pokušaj da se delegitimizuje Srpska lista

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić kaže da je raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini, i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Marko Đurić je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da je činjenica da je ta informacija obelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će "očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima", navodi se u saopštenju.

"Kosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje", naveo je Đurić.
Prema Đurićevi rečima, prištinsko pravosuđe još jednom je na najflagrantniji način pokazalo da je "instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba".
"Srbi na Kosovu i Metohiji će, uveren sam, i u predstojećem periodu, bez obzira na sve diverzije Prištine, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini", zaključio je Đurić.
Osnovni sud u Prištini izdao je lokalnu poternicu za Milanom Radoičićem.  

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Pritisak na Srbe

Izvor: Danas, 23.Avg.2019

Raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji je u seriji pritisaka na srpski narod na Kosovu i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista, ocenio je danas direktor Kancelarije za...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.