Đurić: Opsesija Aljbina Kurtija Srbima i Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Opsesija Aljbina Kurtija Srbima i Srbijom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je "opsesija" Aljbina Kurtija Srbima i Srbijom dobila sasvim novi izraz u njegovoj tvrdnji da se srpski narod na Kosovu i Metohiji plaši Beograda, a ne "albanskih nasilnika i šovinista".

Đurić je naveo da je Zajednica srpskih opština nasušna potreba Srba na Kosovu i Metohiji i sredstvo da se sačuvaju upravo od, kako kaže, nasilnika poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kurtija, a da to što on negira obavezu njenog formiranja svedoči o tome da je srpski narod spreman da toleriše samo ako se pretvori u kolektiv bez ikakvih prava i političkih ambicija.

"Za Kurtija su dobri samo Srbi poput Nenada Rašića i Rade Trajković, koji govore i deluju kao da su veći Albanci od Albanaca, i njegova strastvena želja je da Srbi postanu saučesnici u njegovim velikoalbanskim sanjarijama, međutim nade su mu uzaludne", naveo je Đurić.

On je rekao da se Srbi politički okupljaju iza Srpske liste upravo zato što su svesni da su Kurti i njegovi šovinisti najozbiljnija pretnja opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

"Kurtijeve patologije diraju u same temelje postojanja i identiteta Srba u našoj južnoj pokrajini, i oni će, uz podršku svoje države Srbije, nastaviti da se svim snagama bore za svoja nacionalna i demokratska prava", naveo je Đurić.

Predsednik Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti rekao je u intervjuu za bosanski klix.ba da su Srbi na Kosovu preplašeni "paralelnim strukturama Beograda na Kosovu", pogotovo posle ubistva Olivera Ivanovića, kao i da se ne plaše Albanaca, već Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.