Đurić: Ne prihvatamo formiranje lažne vojske Kosova, niti ultimatume

Izvor: RTS, 02.Jun.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Ne prihvatamo formiranje lažne vojske Kosova, niti ultimatume

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odbacuje tvrdnje kosovskih zvaničnika da su Beogradu i Prištini predstavljena četiri stuba za istorijski sporazum. Marko Đurić reaguje i na izjavu Ramuša Haradinaja, da će 2018. biti godina liberalizacije viza i formiranja kosovske vojske.
"Haradinaj i Hodžaj pokazuju svoju nervozu – nervozu čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je uzrok upravo u činjenici da se ni jedan od tih njihovih nauma i ciljeva ne ostvaruje niti može da se ostvari. Ako bilo ko od njih misli da obmanjivanjem i lažima domaće i međunarodne javnosti može da ostvari svoje ciljeve, duboko će se razočarati", navodi Đurić.

Dodaje da ne postoji nikakav papir niti način kojim bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije komprimis.
"Nikakav papir, nikakav način da se Srbija natera da prihvati nešto što ne bi bio kompromis, ili da se Srbija natera da uradi nešto jednostrano, ne postoji i ne može postojati. Onaj ko misli da se do rešenja može doći na bilo koji drugi način osim putem kompromisa je na ozbiljnoj strnaputici i ne radi u interesu svog naroda", navodi Đurić.
Ističe da Srbija čuva interes svog naroda.
"Mi interese našeg naroda čuvamo. Ne pada nam na pamet da prihvatimo ni formiranje 'lažne vojske Kosova', niti bilo kakve ultimatume ni u ovom slučaju nepostojeće Hodžajeve papire", zaključio je direktor kancelarije za KiM.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Ne prihvatamo ultimatume, niti formiranje lažne vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2018

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić odbacio je večeras tvrdnje zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da Beograd ima papir kojim bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije kompromis, kao i premijera Ramuša Haradinaja o formiranju kosovske vojske do kraja godine..."Haradinaj i Hodžaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Ne prihvatamo formiranje lažne vojske Kosova, niti ultimatume"

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2018

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odbacuje tvrdnje kosovskih zvaničnika da su Beogradu i Prištini predstavljena četiri stuba za istorijski sporazum. Marko Đurić reaguje i na izjavu Ramuša Haradinaja, da će 2018. biti godina liberalizacije viza i formiranja kosovske vojske...- Haradinaj i Hodžaj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.