Đurić: Napadi na srpsku imovinu imaju za cilj zastrašivanje preostalih Srba

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Napadi na srpsku imovinu imaju za cilj zastrašivanje preostalih Srba

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić osudio je danas najnoviji napad na srpsku imovinu u opštini Klina i ocenio da on ima za cilj zastrašivanje malobrojnih Srba koji su ostali da žive u tom mestu i okolini.

"Svet treba da čuje da se dve decenije od okončanja sukoba na Kosovu i Metohiji srpske kuće i dalje pale, i da pošast mržnje i ekstremizma u našoj južnoj pokrajini nije suzbijena. ;Jasno je da u ovom, kao ni u prethodnim slučajevima uništavanja srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << imovine u Klini, nije došlo do samozapaljivanja", ocenio je Đurić u saopštenju.

On je podsetio da je u proteklih godinu dana samo na području Kline zabeležno desetak paljevina srpskih kuća i drugih napada na srpsku imovinu što svedoči da nije reč o spontanim deliktima pojedinaca već o "osmišljenom zločinačkom scenariju".

"Apelujem još jednom na sve albanske političke činioce da ne koriste predizbornu kampanju u pokrajini za upućivanje poruka mržnje i podsticanje napada na Srbe i njihovu imovinu, jer mir i suživot su od vitalnog interesa za budućnost oba naroda", dodao je on.

U Klini je noćas nešto iza ponoći zapaljena kuća porodice Konić, objavio je portal Kosovo Onlajn. ;Kuća se nalazi u naselju gde žive još četiri srpske porodice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.