Đurić: Još jedna opasna diverzija Prištine, opet naplaćuje takse na robu iz centralne Srbije

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 17:52

Đurić: Još jedna opasna diverzija Prištine, opet naplaćuje takse na robu iz centralne Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe da je Priština ponovo počela da primenjuje takse na brašno i građevinske blokove iz centralne Srbije, čime je, ističe, napravila još jednu opasnu diverziju.
Direktor Kancelarije za KiM podseća da je Priština ranije danas zabranila srpskim lekarima da uđu na KiM, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takav potez ocenjuje kao "neljudski".

Đurić naglašava da je politiku Prištine "korak napred - dva koraka nazad" zamenila politika pravo unazad sve do Envera Hodže.
Ocenjuje da ovaj najnoviji akt samovolje i prištinski galop u prošlost zahteva najodlučniji odgovor međunarodne zajednice, jer,kako ističe, ako on i ovoga puta izostane, stvari će se samo pogoršavati.
"Apelujemo na međunarodne institucije i predstavnike na Kosovu i Metohiji da ponašanje Prištine shvate ozbiljno i kao dramatično upozorenje kojim putem se Zapadni Balkan može ponovo otisnuti ukoliko se radikalni politički elementi zaljubljeni u ratnu prošlost ne prizovu pameti", poručuje šef Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPASNA DIVERZIJA PRIŠTINE: Separatisti ponovo naplaćuju takse na robu iz centralne Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2020

Direktor Kancelarije za KiM podseća da je Priština ranije danas zabranila srpskim lekarima da uđu na KiM, a takav potez ocenjuje kao "neljudski"...Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe da je Priština ponovo počela da primenjuje takse na brašno i građevinske blokove iz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.