Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Italija može značajno doprineti stvaranju klime za kompromis Beograda i Prištine

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas, tokom razgovora sa zamenicom ministra spoljnih poslova Italije Emanuelom Del Re, da ta zemlja, s obzirom na kako je rekao, njeno značajno političko i vojno prisustvo na Kosovu i Metohiji, može pružiti ogroman doprinos stvaranju klime za iznalaženje kompromisa Beograda i Prištine.

Đurić je tokom sastanka u Beogradu ocenio da se trajan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mir i stabilnost u regionu ne mogu uspostaviti jednostranim odlukama koje bi potpuno zanemarivale interese jedne od strana u dijalogu, i da je zato neophodno da se i u međunarodnoj zajednici značajnije uvaže "iskrene i dobre" namere koje Beograd ima u dijalogu sa Prištinom.

On je dodao da "brojne provokacije Prištine i napadi na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u poslednjem periodu predstavljaju ozbiljan udarac mirovnim naporima Beograda ali i manifestaciju neodgovornosti i kratkovidosti onih koji takve incidente tolerišu ili podstiču", saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.