Đurić: Hodžaj razotkrio prave namere Prištine

Izvor: RTS, 01.Dec.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Hodžaj razotkrio prave namere Prištine

Enver Hodžaj razotkrio je prave namere velikoalbanskih kriminalaca iz Prištine saopštivši da je njihov cilj uniženje Srbije i stvaranje neprijateljske antisrpske koalicije u regionu, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
"Njih više ne zanimaju ni prava Albanaca, niti samouprava na Kosovu i Metohiji, njihova želja je, kako je rekao Enver Hodžaj, regionalni pakt protiv Srbije", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naveo je Marko Đurić.

Dodaje da je Hodžaj time potvrdio sve ono na šta je Srbija upozoravala međunarodnu zajednicu proteklih godina – da albanska politička elita u Prištini za glavni cilj ima velikoalbansku dominaciju u regionu.
"Za razliku od prištinskih separatista, koji žele da prave paktove protiv nekog, a takvi paktovi se ne prave da bi se sa nekim živelo u miru, Srbija sve vreme insistira na punoj liberalizaciji trgovine, jedinstvenom regionalnom tržištu i otvaranju granica", navodi Đurić.
Napomenuo je da Srbija ne želi da bude regionalni hegemon, već oaza stabilnosti i normalnosti.
"Želi zajednički društveni i ekonomski napredak svih država i naroda u regionu, i nijednim svojim potezom nije pokazala da ima ikakve neiskrene, ili, ne daj Bože, agresivne namere prema bilo kome u okruženju", naveo je direktor Kancelarije za KiM.
Dodaje da Hodžaj svoju mogućnost napretka vidi u destabilizciji i sukobima.
"Hodžaj je jedan od onih kojima je mir glavni neprijatelj, i koji svrhu i mogućnost svog političkog opstanka vide samo u destabilizciji i sukobima, jer ništa drugo ne mogu da ponude svojim sunarodnicima", saopštila je Kancelarija za KiM.
Đurić ističe da će Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji ratne huškače poput Hodžaja pobediti mirnim i demokratskim otporom.
"I na taj način pokazujemo, ne samo da smo odgovorni prema sopstvenoj budućnosti, već da smo odgovorniji i prema sudbini Albanaca od onih koji odlučuju u njihovo ime", navodi direktor Kancelarije za KiM.
Poziva da se Priština vrati za pregovarački sto. 
"Nadamo se da će sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti konačno shvatiti kakvog su monstruma stvorili, i da će preduzeti odlučne korake kako bi ekstremisti iz Prištine bili vraćeni sa ratne staze za pregovarački sto", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Hodžaj razotkrio prave namere Prištine

Izvor: Blic, 01.Dec.2018

Enver Hodžaj razotkrio je prave namere Prištine saopštivši da je njihov cilj uniženje Srbije i stvaranje neprijateljske antisrpske koalicije u regionu, poručio je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.