Đurić: Ekstremistima smeta sve što asocira na Srbiju

Izvor: RTS, 15.Jul.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Ekstremistima smeta sve što asocira na Srbiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio brutalno prebijanje Muharema Durmića u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice, kojeg su albanski ekstremisti izložili linču samo zato što vozi automobil sa srpskim registarskim oznakama.
Durmić, koji je u Suvi Do pošao na molitvu, pretučen je od ljudi iste vere, koji su očigledno zaslepljeni mržnjom prema svemu što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ih asocira na Srbiju.
„Ovime su albanski ekstremisti pokazali da se njihova mržnja proteže na sve nealbance, pa čak i na osobe muslimanske veroispovesti. Kakvom tretmanu mogu da se nadaju pravoslavni hrišćani u mešovitim sredinama na Kosovu i Metohiji, ako se ovako postupa se jednim muslimanom, koji je u svom naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice poznat kao besprekoran čovek i član veoma ugledne porodice“, rekao je Đurić.
Prema njegovim rečima, posebno zabrinjava to što ekstremisti nisu imali pristojnosti da se uzdrže od linča čak ni na dan kada se čitav civilizovan svet gnuša nad nasiljem i saoseća sa žrtvama besprizornog terorističkog napada u Francuskoj.
„Današnji incident u nacionalno mešovitom selu Suvi Do još jednom opravdava insistiranje lokalnih organa vlasti u severnom delu Kosovske Mitrovice da se deo tog mesta nastanjen nealbancima stavi pod nadležnost te lokalne samouprave“, poručio je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ekstremistima smeta sve što ima veze sa Srbijom"

Izvor: B92, 15.Jul.2016

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je osudio brutalno prebijanje Muharema Durmića u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice...Njega su albanski ekstremisti izložili linču samo zato što vozi automobil sa srpskim registarskim oznakama...Durmić, koji je u Suvi Do pošao na molitvu, pretučen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.