Đurić: Beograd nije dobio nikakve podatke od Prištine

Izvor: N1 televizija, 07.Feb.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Beograd nije dobio nikakve podatke od Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je da Beograd nije dobio nijedan podatak od Prištine o ubistvu nekadašnjeg lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, što, kako je ocenio, govori o nameri onih koji vode istragu.

"Tokom jučerašnjeg dana sam razgovarao sa svim našim nadležnim institucijama, niko nije dobio nijedan podatak iz Prištine i to dosta govori o karakteru same istrage, o nameri onih koji je vode i tvrde u javnosti da sarađuju, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << a mi znamo da ne sarađuju", kazao je Đurić za RTS.

On je dodao da su tvrdnje da je Beograd dobio informacije iz Prištine "zabrinjavajuće, jer Beogradu ništa apsolutno nije stiglo", kao i da svi građani mogu da izvedu zaključak da "tu nije nešto kako treba".

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da su kosovske institucije 5. februara dostavile Srbiji tražene dokumente o toku istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Upitan da li će se nešto promeniti nakon današnjeg sastanka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i opomena upućenih Prištini iz UN, Đurić je odgovorio sa "prećutaću".

"Samo održavanje sednica Saveta bezbednosti UN užasno nervira separatiste u Prištini, jer pokazuje da ništa na Kosovu i Metohiji nije rešeno i ako pokušavaju da reše status, ta tema nije regulisana na način koji njima odgovara", kazao je Đurić i dodao da je sednica prilika za Srbiju da iznese svoje interese i istinu "šta se to tamo (na KiM) dešava".

Govoreći o Strategiji za zapadni Balkan, on je ocenio da je to dobra i važna vest za Srbiju jer pokazuje da je ugled Srbije porastao.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.