Izvor: S media, 25.Nov.2012, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: DS da se izvini građanima jer je kriza bila izgovor za sve (VIDEO)

Kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da je DS odgovoran za loš život u Srbiji, kao i što je na čelu države čovek koji "više priča o pečenju rakije nego o vođenju države".

- Srbija se sve više boji za svoju egzistenciju, prošlost postaje naša jedina nada za budućnost - kaže Đilas. - U našoj državi ponovo novine presuđuju, ponovo tvrdimo da zločina u Srebrenici nije bilo, sve glasniije se čuje da problema >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na Kosovu ne bi bilo da je Milošević ostao na vlasti.

Đilas je naglasio da na današnjoj sednici neće uzvikivati parole, već govoriti "istinu o nama".

"DS da se izvini građanima"

Đilas je napomenuo da DS treba da se izvini građanima koji su je podržavali "zato što nismo uradili sve što smo moglli i zato što neki dozvolili da kriza bude izgovor za sve".

- Naš kandidat je 6. maja pobedio na predsedničkim izborima, na lokalnim izborima ukupno, odneli smoviše glasova. Kada se ocenjivao rad vlade, DS je poražen. Građani su ocenili da DS ima najbolje ljude, ali je pitanje da li su oni bili na najvažnijim mestima.

"Boris Tadić za počasnog predsednika"

Đilas je predložio Borisa Tadića za počasnog predsenika stranke.

- Boris je za Srbiju i za DS učinio mnogo. Srbija je u vreme njegovog mandata izgradila auto-put ka Evropi, ali njime sada putuju drugi. Koncesija ipak ostaje DS-u. Od danas svi sledimo njegov primer.

Đilas kaže da bi svi ministri koji su sedeli u Vladi, koja od građana nije dobila prelaznu ocenu, trebalo da razmisle da li sedenjem u Parlamentu predstavljaju DS.

- Pred Srbiju treba da izađemo sa novim idejama. Srbiji je potreban jasan plan za izlazak iz krize. Predlažem da DS svoju buduću politiku definiše kroz nacionalni pplan za izlazak iz krize - kaže Đilas.

On navodi da DS nikada više ne sme da dozvoli da u vladi nema ministra nauke i obrazovanja, jer su upravo obrazovanje i nauka prioritet demokrata. Prema njegovim rečima, bez jake privrede nema jake države.

(S media)

Foto: DS
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Đilas: DS treba da se izvini građanima

Izvor: Press, 25.Nov.2012

Kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da ta stranka mora da se izvini građanima koji su je podržavali, ako želi da vodi Srbiju, i dodao da je neophodno da se pod hitno napravi jasan plan za izlazak iz krize..."Da se izvinimo ne zato što nismo ispunili obećanja,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.