Đakovčani od državnog vrha traže istragu o zločinima

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đakovčani od državnog vrha traže istragu o zločinima

Grupa raseljenih Srba iz kosovskog grada Đakovice prisustvovala je danas u Crkvi Svetog Marka u Beogradu pomenu ubijenim i nestalim Đakovčanima.

Kako je Beti rekao koordinator opštine Đakovica Đokica Stanojević, nakon pomena grupa od više stotina okupljenih je od državnog vrha Srbije zatražila da se nađu krvici za zločine, kao i da se stvore uslovi za povratak.

Stanojević je naveo da je pomen služen za 62 ubijena i nestala stanovnika Đakovice i za 328 umrlih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od posledica rata na Kosovu i Metohiji.

Prema Stanojevićevim rečima, raseljeni Đakovčani iz cele Srbije, kojih je u crkvi u Beogradu danas bilo više od 500, zatražili su od predsednika Srbije, premijera i potpredsednika Vlade da učine sve kako bi se pronašli odgovorni za ubistvo i nestanak tih ljudi, kao i da se omogući povratak za 372 porodice preko UNHCR-a.

- Od državnog vrha zatraženo je i da učine sve kako bi se svim Đakovčanima vratila oduzeta i uzurpirana imovina, i kako bi im se omogućila sloboda kretanja - kazao je koordinator Vlade Srbije za opštinu Đakovica.

Stanojević je dodao da su raseljeni Đakovčani tražili i da se poštuje volja naroda - da sami biraju svoje predstavnike, a ne da im oni budu nametnuti i da to budu ljudi iz Istoka ili Kline.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.