ĐILAS ŠURUJE SA KURTIJEVIM LOBISTOM OPTUŽENIM ZA KORUPCIJU: Opozicija ne zna za sramotu! Ponosno objavljuju fotografije sa onima koji se bore za nezavisno Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 13:05

ĐILAS ŠURUJE SA KURTIJEVIM LOBISTOM OPTUŽENIM ZA KORUPCIJU: Opozicija ne zna za sramotu! Ponosno objavljuju fotografije sa onima koji se bore za nezavisno Kosovo

Đilasovci se sve više udružuju sa anti-srpskim centrima moći u inostranstvu.

Iako su im puna usta borbe protiv kriminala i korupcije, svojim delima đilasovska opozicija pokazuje potpuno suprotne težnje. Naime, osim enormnog bogaćenja na račun građana Srbije u svom mandatu, oni su se u proteklom periodu povezali i sa visoko korumpiranim međunarodnim činiocima, koji su pored toga i lobisti za nezavisnost lažne države Kosovo

Skori neslavan politički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krah Đilasovog i Kurtijevog prijatelja Boba Menendeza, inače američkog senatora, najbolja je potvrda toga.

Naime, prijateljstvo Đilasa sa ovim korumpiranim političarem iz Sjedinjenih država potiče još iz 2022. godine. Tada se Menendez sastao sa delegacijom Stranke slobode i pravde koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić.

Da ironija bude veća, senatoru koji se sada suočava sa teškim optužbama za mito i korupciju, Đilas, Stefanović i Tepićeva predložili su formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala koji bi se nalazio u Srbiji, što potvrđuje i njihova objava na "Fejsbuku".

Ovaj paradoks politike srpske opozicije ne treba nas čuditi jer su oni u stanju da rade bilo šta da bi privukli zrno pažnje međunarodne javnosti. Da im Menendez nije bio opomena pokazuje i njihova neslavna uloga u donošenju Rezolucije Evropskog parlamenta protiv Srbije zajedno sa ljudima koji slično ovom američkom senatoru lobiraju za nezavisno Kosovo.

Naime, Menendez je optužen za primanje mita i sumnjive veze sa trojicom američkih biznismena. Osim njega, optužena je i njegova supruga, što pokazuje da je primanje mita bio porodični poduhvat Menendezovih. 

Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu optužila je ovog senatora demokrata i suprugu da su primili mito u zamenu za korišćenje moći i uticaja koje ima kao senator, kako bi zaštitili i pomogli biznismenima da se obogate, kao i da omoguće korist vladi Egipta.

Optužnica tvrdi da je mito obuhvatilo gotovinu, zlato, uplate za hipoteku za kuću, nadoknadu za posao sa minimalnim zahtevima, luksuzno vozilo i druge stvari od velike vrednosti.

U jednom od koruptivnih poslova koji se Menendezu stavljaju na teret navodi se da je dobio oko 45 miliona dolara od jedne arapske države.

Senator Menendez imao je vrlo razvijene poslovno-koruptivne veze sa istaknutim albanskim privrednicima i političarima. Njegova konekcija sa porodicom Lita bila je vrlo produktivna po obe strane, što je uključivalo i mešanje u albanske izbore i druge nezakonite i nelegitimne akcije, o čemu je više pisao list "Dejli best", a kod nas prenela Politika.

Iz tih poslova prvenstveno lukrativne prirode proistaklo je i Menendezovo lobiranje za nezavisno Kosovo. 

Još u vremenu mandata Donalda Trampa Menendez je apelovao na vlasti da zaoštre odnos prema Srbiji i tražio sankcije našoj zemlji. Ovaj Đilasov i Kurtijev prijatelj nije stao na tome nego je insistirao na neuspostavljanju Zajednice srpskih opština, kao odavno preuzete obaveze iz prvog Briselskog sporazuma.

- Poslednje što mislim da treba da uradimo je osnivanje enklava kakve podrazumeva Zajednica srpskih opština. To je recept za katastrofu - govorio je svojevremeno Menendez, tercirajući tako režimu Aljbina Kurtija.

Senator je pored toga doveo u pitanje suverenitet Srbije i nad kako on to zove "Preševskom dolinom" govoreći o navodnom i potpuno izmišljenom negiranju prava etničkih Albanaca na tom prostoru.

Njegova međunarodna aktivnost takođe je bila usmerena na podrivanje pozicija Srbije, što potvrđuje i njegova izjava u kojoj navodi kako je u Atini lobirao za nezavisno Kosovo.

Zabrinut sam što je albanska policija uhapsila grčkog državljanina Dioniza-Fredija Belerija dva dana pre izbora — dva dana pre izbora. Zalagao sam da Grčka prizna Kosovo, ali i druge zemlje, ali ovo pogoršava situaciju - rekao je Menendez.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpuno je raskrinkao ovog lobistu za nezavisno Kosovo i Đilasovog prijatelja, navodeći da je malo ko radio tako istrajno i podmuklo protiv Srbije.

- Reč je o čoveku koji je najmoćniji albanski lobista. Nema nikog ko je bio lošiji prema Srbiji, ko je uradio prljaviji posao od Boba Menendeza. Jasno je da su ga platili Albanci - naveo je srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.