Dimitrov bez odgovora! Ne zna da li će podržati članstvo Kosova u UNESCO!

Izvor: BKTV News, 22.Avg.2017, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrov bez odgovora! Ne zna da li će podržati članstvo Kosova u UNESCO!

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov nije danas direktno odgovorio po pitanju stava te zemlje o članstvu Kosova u UNESCO.

"Makedonija nije u poziciji da ima nekakvu vodeću ulogu po tom pitanju", rekao je Dimitrov na konferenciji za novinare.

"Ima raznih spekulacija u medijima u regionu. To pitanje je važno za naše susede, Srbiju i Kosovo, a oni imaju različite stavove i zbog toga ne smemo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << biti u situaciji da imamo vodeću ulogu", rekao je Dimitrov.

Šta Makedonci misle o zatezanju odnosa sa Srbijom: Sve su ovo zakuvali Albanci!

Dimitrov je na konferenciji za novinare rekao da je to pitanje "važno i za našeg suseda Srbiju i za našeg suseda Kosovo", koji, navodi, imaju suštinski različit odnos prema tom pitanju.

"Sve to moramo da imamo u vidu i nikako ne smemo da dođemo u situaciju da imamo nekakvu vodeću ulogu", kazao je Dimitrov i naglasio da će se Skoplje po tom pitanju, pre svega, voditi interesima Makedonije.

"Ne znamo kada će ovo pitanje da bude na dnevnom redu, moguće na jesen, do kada mnoge stvari, a možda i stavovi uključenih strana, mogu da se promene", rekao je on.

Makedonija nije naložila obaveštajne akcije protiv Srbije, niti je preduzimala takve mere, izjavio je danas u Skoplju ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.