Diković u Nišu razgovarao sa komandantom KFOR-a

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković u Nišu razgovarao sa komandantom KFOR-a

O bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i duž administrativne linije sa Kosovom, u niškom Domu vojske razgovarali su načelnik generalštaba srpske vojske general Ljubiša Diković i komandant KFOR-a general-major Frančesko Paolo Filjuolo.

Filjuolu je ovo bio poslednji razgovor sa funkcije komandanta mirovnih snaga na Kosovu, jer već početkom avgusta predaje dužnost.

Ipak, situacija u Makedoniji od pre nekoliko meseci, ali i stanje bezbednosti na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bili su dovoljni motivi da se sastane sa Dikovićem u Nišu.

Oficiri su, kako prenosi Ministarstvo odbrane, razgovarali i o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i KFOR-a i pravcima buduće saradnje.

Kako bi sprečili ilegalne radnje, Vojska Srbije i KFOR sprovode zajedničke aktivnosti duž administrativne linije. Po značaju i efikasnosti se, pišu u Ministarstvu, izdvajaju jednovremene patrole, čiji je broj znatno povećan ove godine.

Saradnja Vojske Srbije i KFOR-a zasnovana je na odredbama Vojno-tehničkog sporazuma iz 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković i komandant Kfora o bezbednosti na Kosmetu

Izvor: RTS, 16.Jul.2015

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kfora general-major Frančesko Paolo Filjuolo razgovarali su o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o saradnji Vojske Srbije i Kfora. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.