Dijalog da, ali ne na našu štetu

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijalog da, ali ne na našu štetu

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova ocenili su u četvrtak da je dijalog s Prištinom neophodan, ali da rešenja ne smeju biti na štetu kosovskih Srba.

Pomoćnik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Mirko Krlić rekao je novinarima da su "pregovori neminovnost"."Pregovori su neminovnost, očekujemo da će srpska strana u pregovorima znati vrlo dobro šta su crvene linije i da će se tih linija držati. Vlada Srbije je vrlo odlučna da postigne maksimum u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ovom trenutku i odbrani Kosovo i Metohiju, koliko će od svega toga biti ostvarljivo znate da nije u našim rukama, ali to ne znači da ćemo odustati od svih naših namera", rekao je Krlić.Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači razgovarali su sinoć u Briselu u prisustvu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. Dogovoreno je da u decembru počne sprovodjenje dogovora o zajedničkoj kontroli prelaza, odnosno da se u početku to uradi na dva pilot-projekta.Krstimir Pantić, predsednik Opštine Kosovska Mitrovica rekao je da misli da u Briselu sinoć nije bilo preciznih dogovora."Ono što smo čuli u medijima je spremnost da se sporazumi primene, medjutim nisam siguran da će svi ti sporazumi moći da se u praksi primene tako brzo, jer ima puno problema, to smo čuli i od šefa radne grupe za dijalog. Detalji će morati da se razrade pre nego što se krene sa implementacijom, a mi ćemo insistirati da svi oni delovi sporazuma koji su na štetu interesa Srba i države Srbije budu ispravljeni u narednom periodu", rekao je Pantić.KOSOVSKA MITROVICA, 8. novembra 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.