Devet meseci posle skidanja uniforme: U kosovsku policiju u Severnoj Mitrovici vraća se 45 Srba

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 19:23

Devet meseci posle skidanja uniforme: U kosovsku policiju u Severnoj Mitrovici vraća se 45 Srba

U policijskoj stanici Severna Mitrovica od danas počinju sa radom 74 nova policajca od kojih će 45 biti Srbi.

Ovo je potvrdio zamenik komandira Severne policijske stanice Veton Eljšani.

Pripadnici Srba su početkom novembra napustili kosovsku policiju na severu Kosova i Metohije nakon odluka iz Prištine gde im se naređuje da primene odluku od skidanju tablica sa auomobila koje su registrovane srpskim registarskim oznakama.

Nakon napuštanja Srba, poslate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su jedinice iz ostatka Kosova koje su sastavljene od Albanaca.

Od ukupno 74 nova policajca, koji su danas počeli sa radom, svi potiču iz nealbanskih zajednica. Srba je 45, 16 je Bošnjaka, tri Turčina i osam pripadnika iz romske, aškalijske i egipćanske zajednice. Eljšani je istakao da su novi srpski policajci u tzv. kosovskoj policijskoj službi iz različitih krajeva Kosova, a da ih je najviše iz opština sa severa, iz Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka.

Oni će na početku obavljati praktičnu obuku na terenu zajedno sa ostalim policajcima koji su već na severu Kosova i Metohije. "Sada se kroz praktičan rad dodatno obučavaju za rad u patrolama i na drugim potrebnim zadacima. Oni će se i naredna dva, tri meseca obučavati", istakao je Eljšani. Ovi policajci su deo grupe od 418 svršenih kadeta, a u toku je i novi konkurs za prijem novih policajaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.