Deset uslova Vlade Kosova da prihvati sporazum

Izvor: S media, 05.Avg.2011, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset uslova Vlade Kosova da prihvati sporazum

Vlada Kosova ima deset uslova koje Kfor treba da prihvati i ostvari u razgovorima sa predstavnicima Beograda. Erhard Biler se saglasio sa tim zahtevima, rekao je Tači na sednici Vlade.

Vlada Kosova ima deset uslova koje Kfor treba da prihvati i ostvari u razgovorima sa predstavnicima Beograda kako bi Vlada podržala sporazum Kfor-a i Srbije, piše danas prištinski dnevnik "Zeri".

Premijer Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Hašim Tači je juče na sednici Vlade rekao da se komandant Kfor-a Erhard Biler saglasio sa tim zahtevima.

Taj list navodi nepotvrdjene informacijame da je prvi uslov deblokada puteva na severu zemlje koji vode ka prelazima Jarinje i Brnjak, a koje Srbi blokiraju od dana kada su specijalne jedinice policije Kosova započele akciju na preuzimanju ovih prelaza.

Drugi uslov je održavanje sadašnjeg stanja na prelazima, što podrazumeva da oni budu zatvoreni za prolaz robe.

Kosovska Vlada traži da se utvrdi da je Kfor odgovoran za prelaze, koji u principu treba da budu zatvoreni zbog bezbednosti i proglašenja ograničenene vojne zone.

Humanitarna pomoć iz Srbije na Kosovo može uči sa vozilima do 3,5 tona na odredjenim graničnim prelazima, ali nakon procene neke nezavisne medjunarodne specializovane organizacije da postoji potreba za humanitarnu pomoć, dok se dozvoljava prolazak robe za potrebe Srpske pravoslavne crkve.

"Prese": Tači želi da skrene pažnju sa drugih problema

Stefanović danas sa predsednicima opština

Hodžaj: Srbija pokušava da iskoristi tenzije za podelu Kosova

Kako navodi "Zeri", Vlada Kosova zahteva kontrolu i utvrdjivanje identiteta svih ljudi i vozila koja ulaze na Kosovo.

Takodje se zahteva kontrola voza koji saobraća na relaciji Beograd- Priština do Zvečana, kao i zatvaranje svih neregistrovanih prolaza izmedju Kosova i Srbije.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum Kfora i Vlade Srbije, neizvestan pristanak Srba

Izvor: EMportal, 05.Avg.2011

Predstavnici Vlade Srbije postigli su sporazum sa Kforom za rešenje krize na severu Kosova, ali je nejasno da li će sporazum prihvatiti kosovski Srbi koji su odbili da uklone blokade puteva.

Nastavak na EMportal...

Zeri: 10 uslova Vlade Kosova za podržavanje sporazuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2011

Vlada Kosova ima deset uslova koje Kfor treba da prihvati i ostvari u razgovorima sa predstavnicima Beograda kako bi Vlada podržala sporazum Kfor-a i Srbije, piše danas prištinski dnevnik "Zeri". Premijer Kosova Hašim Tači je juče na sednici Vlade rekao da se komandant Kfor-a Erhard Biler saglasio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.