Deset seoskih domaćinstava za raseljena lica u Nišu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Avg.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset seoskih domaćinstava za raseljena lica u Nišu (VIDEO)

Konkretna ponuda za pomoć stiže građanima koji su se od ratnih strahota u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, sklonili u naš grad. Republički Komesarijat za izbegla i raseljena lica i grad Niš nude im mogućnost da reše stambeno pitanje u nekom od seoskih domaćinstava u okolini. Konkurs je otvoren do kraja avgusta.
Do kraja ovog meseca izbeglice i interno raseljena lica mogu da se jave niškom Komesarijatu u ulici Stefana Prvovenčanog, ukoliko žele da reše stambeno pitanje i dobiju jedno od ukupno deset seoskih domaćinstava koja će biti data ovoj kategoriji stanovništva u Nišu, najavio je gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“ član Gradskog veća, Branislav Ranđelović.
Ovo nije sve: od jeseni će početi da se rešava i stambeno pitanje za još 104 izbegličke porodice nastanjene u Nišu.
Strategija države trenutno predviđa ove podsticaje za izbegla i raseljena lica, kojih iz Hrvatske i Bosne ima jos stotinak, kao i oko 2.000 izbeglica koje su se, na neki način, integrisale u lokalnu zajednicu.
Prema podacima lokalnog Komesarijata, u Nišu živi oko 20.000 interno raseljenih sa Kosova i Metohije.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.