Desanki Milosavljević nagrada Branislav Mane Šakić

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desanki Milosavljević nagrada "Branislav Mane Šakić"

SMEDEREVO - Spiker, novinar i urednik Desanka Milosavljević iz Kosovske Mitrovice, ovogodišnji je dobitnik nagrade "Branislav Mane Šakić" za doprinos očuvanju jezika i kulture govora u medijima.

Dobitnica je umeće i brigu o jeziku iskazala najpre u lokalnoj novini, potom kao dopisnik Radio Beograda i Radio-televizije Srbije, izveštavajući od 1998. do 2009. o zbivanjima na Kosovu i Metohiji.

Fond "Branislav Mane Šakić" osnovan je u znak sećanja na prvog i najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << spikera Radio Smedereva Branislava Šakića, koji je u Radio Smederevu bio od osnivanja te medijske kuće 16. oktobra 1972. Nagradu su 1998. utemeljili Šakićeva supruga, novinarka Jadranka Ničin, koja je sada direktor Fonda "Branislav Mane Šakić", i Radio Smederevo, koji, međutim, od privatizacije 2009. ne učestvuje više u dodeli nagrade.

Raniji dobitnici nagrade za negovanje kulture govora u elektronskim medijima su Draga Jonaš, Marija Slavković, Duško Marković, Žarko Obračević i Miroslav Vojvodić, spikeri Radio Beograda.

Nagradu su dobili i Snežana Živković (RTV Novi Sad), Vinka Knežević (RTV Kragujevac), Tomislav Bogdanović (RTV Kruševac), Dušanka Kalanj (RTV Srbije), Svetlana Aleksić (TV Panonija), Aleksandar Gajšek (TV Studio B), Stevo Obrić (RTV Kragujevac) i Miloje Mića Orlović (RTS).

Nagrada Desanki Milosavljević biće uručena u Smederevu 10. novembra na svečanosti na koju su povodom 15 godina postojanja Fonda pozvani svi raniji dobitnici nagrade "Branislav Mane Šakić".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.