Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derguti: Nije čudo što je Ivanović ubijen, bio ratni zločinac

STRAZBUR - Poslanica kosovske skupštine Aide Darguti izjavila je danas u Strazburu, na sjednici političkog komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope da je Oliver Ivanović "ratni zločinac, dio paravojne formacije Čuvari mosta, čovjek koji je povezan sa kriminalom i da nije ni čudo što je ubijen".

Ona je to rekla na sjednici političkog komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, na kojem je danas razgovarano o stanju ljudskih prava i bezbjednosnoj situaciji na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kosovu, a u susret novom izvještaju o stanju ljudskih prava, vladavini prava i stepenu demokratije na Kosovu.

Istovremeno, to je bio i prvi susret sa novim izvjestiocem PS SE za Kosovo Džordi Rokom, kojem su prištinski poslanici i srpska delegacija iznijeli svoja vođenja.

Na izjavu poslanice Darguti oštro je reagovala članica  delegacije Srbije  i potpredsjednica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Marija Obradović, istakavši da je skandalozno da se na takav način govori o jednomn srpskom lideru, kakav je bio Ivanović.

Obradović je rekla za Tanjug da je srpska delegacija osudila gnusno ubistvo Ivanovića i ponovila da zahtijeva da srpski državni organi učestvuju u istrazi tog zločina.

Obradović kaže da su istakli i da Srbiji nije prihvatljivo da im Priština samo dostavlja informacije i dokumente vezane za istragu, i to odabrane informacije, što stvara sumnju da se nešto krije.

Obradović je upoznala Komitet i sa nedavnom posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, da je uspio da umiri građane KiM, da ih je pozvao da ne napuštaju svoje domove, a da će Srbija nastaviti da im ekonomski pomaže.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.