Demonstranti se okupljaju u Zvečanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023, 09:07

Demonstranti se okupljaju u Zvečanu

U Zvečanu na severu Kosova je treći dan zaredom počelo okupljanje grupa Srba ispred zgrade opštine. Mirovne snage KFOR-a 31. maja ujutro podigle su bodljikavu žicu. Predstavnici Srpske liste, najveće stranke Srba na Kosovu, poručili su da će nastaviti proteste sve do ispunjenja zahteva, a to je povlačenje albanskih predsednika opština i specijalnih jedinica kosovske policije sa severa Kosova. Zvaničnici SAD pozvali su na dijalog.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević: Čekamo informacije o uhapšenima, razvijena srpska zastava duga 250 metara

Izvor: Danas, 31.Maj.2023

Srđan Milosavljević, bivši predsednik Skupštine Opštine Zvečan ponovio je da su zahtevi povlačenje specijalnih jedinica policije iz opština sa severa KiM, prenosi RTS.

Nastavak na Danas...

Rakić: Tri zahteva za Frisa, a onda povlačenje kosovske policije sa severa i ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2023

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je danas da su zameniku generalnog sekretara EU za mir, bezbednost i odbranu Šarlu Frisu upućena tri zahteva tokom sastanka - da se oslobode dvojica uhapšenih Srba, da se povuku specijalne policijske snage iz opštinskih zgrada sa severa i da nelegitimno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.