Delo: Srbija bliže priznanju Kosova

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delo: Srbija bliže priznanju Kosova

Ljubljana -- Sporazum o carinskom pečatu koji su postigli Beograd i Priština približava Srbiju priznanju Kosova, ocenjuje slovenački dnevnik "Delo".

"Iako carinski pečat u korist normalnog protoka roba preko granice Srbije i Kosova neće biti obeležen državnim simbolima Kosova kao što su to zastava ili grb, to Srbiju polako primiče priznavanju nezavisnosti Kosova", zaključuje komentator ljubljanskog dnevnika.

List piše da rezultata u dijalogu Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod okriljem EU ne bi bilo kada Brisel ne bi pritiskao Srbiju, a Vašington Kosovo.

"Dijalog između Beograda i Prištine pod okriljem EU ne bi dao konkretnih rezultata kada Brisel ne bi pritiskao Srbiju, a Vašington Kosovo" piše "Delo".

Ljubljanski dnevnik dodaje da se "za proboj pobrinula nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je bez diplomatskih rukavica upozorila da napredak Srbije u približavanju EU zavisi od napretka u odnosima Beograda i Prištine".

Kosovski Albanci s druge strane "sve stavljaju na Amerikance, koje u najmlađoj evropskoj državi jedine uvažavaju".

Objašnjavajući težinu uticaja Nemačke na Srbiju, list kaže da "Berlin ima u rukama makaze i platno zbog toga što je Nemačka za Srbiju postala najvažniji trgovinski partner u EU"
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.