Delavi: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje

Izvor: RTS, 24.Sep.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delavi: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje

Sjedinjene Američke Države neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto između Beograda i Prištine, posebno ne ono kojem nedostaje demokratski legitimitet, rekao je američki ambasador u Prištini Greg Delavi.
Prema njegovim rečima, kosovska skupština je ta koja treba da obezbedi demokratski legitimitet. Dodao je da poslanici nisu bili u stanju da obezbede neophodnu natpolovičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << većinu za bilo šta što je bilo u vezi sa dijalogom.
"Konačno rešenje treba da bude održivo i prihvaćeno od građana obe strane, to jest da doprinese stabilnosti regiona", rekao je Delavi, koji završava svoju diplomatsku misiju u Prištini.
U intervjuu za prištinsku Kohu, podsetio je da je već rečeno da SAD neće privatiti, kako je rekao, bilo kakvo rešenje.
SAD su, podsetio je, rekle da će razmotriti ponuđena rešenja i da će izneti svoje primedbe, ukoliko ih bude.
O nedavnim predlozima zakona za transformaciju Kosovskih bebednosnih snaga, koje je kosovska vlada dostavila parlamentu, Delavi je istakao da niko nije davao veću podršku BSK od SAD, ali sada nije pravo vreme za to.
Delavi, naime, misli da je sada važnije da kosovski lideri više pažnje posvete približavanju narodu i predstavnicima manjinskih zajednica šta je to što se predlaže.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD neće prihatiti bilo kakvo rešenje Beograda i Prištine"

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2018

"Sjedinjene Američke Države neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto između Beograda i Prištine, posebno ne ono kojem nedostaje demokratski legitimitet", rekao je američki ambasador u Prištini, Greg Delavi...Prema njegovim rečima, kosovska skupština je ta koja treba...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.