Tužan dan za vladavinu prava na Kosovu...

Izvor: B92, 15.Avg.2018, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tužan dan za vladavinu prava na Kosovu..."

Ostavka specijalnog tuzioca loša je za vladavinu prava na Kosovu, posebno ako je usledila zbog pretnji.

To je na svom Tviter nalogu napisao američki ambasador u Prištini Greg Delavi.

Naime, prištinski mediji preneli su danas da je tužilac u kosovskom specijalnom tužilaštvu Elez Bljakaj podneo pre dva dana ostavku, a Delavi je to prokomentarisao ovako:

"Tužan dan za vladavinu prava na Kosovu kada specijalni tužilac oseti da je primoran da podnese ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog pretnji i nedostatka podrške. Posebno je uznemirujuće što je radio na slučaju masovne prevare sa penzijama".

Vest o ostavci Bljekaja, inače, potvrdio je glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, ali je rekao i da u tužilaštvu ne znaju razlog ostavke.

Citirajući neimenovane izvore u pravosudnim organima kosovski dnevnik "Koha ditore", međutim, izveštava da je Bljakaj podneo ostavku zbog pretnji koje je dobijao tokom obavljanja svog posla.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.