Deklaracija sledeće nedelje u Skupštini

Izvor: RTS, 11.Nov.2011, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deklaracija sledeće nedelje u Skupštini

U Skupštini Srbije nema sloge oko Deklaracije o Kosovu i Metohiji i pojedine stranake postavljaju uslove za podršku tom dokumentu, izjavio za RTS šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović. On se, međutim, nada da će se Deklaracija početkom naredne sedmice naći u parlamentu.

Vlada Srbije je jedinstvena u pogledu Deklaracija o Kosovu i Metohiji i radi na tekstu tog dokumanta koji bi obezbedio najozbiljniju podršku u Skupštini, izjavio je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović gostujući na RTS-u.

Mihajlović navodi da u parlamentu nema sloge oko Deklaracije i da ima stranaka koje postavljaju uslove za podršku tom dokumentu, ali se, i pored toga, nada da će se Deklaracija početkom naredne sedmice naći u Skupštini Srbije.

Govoreći o radu na tekstu Deklaracije, Mihajlović je objasnio da nije reč o "peglanju" koje bi značilo promenu politike Vlade Srbije, nego samo o definisanju problema na najnormalniji način kako bi se oni što pre rešili.

Vlada Srbije neće ukinuti podršku Srbima koji mirno protestuju i nikada neće odustati od dijaloga, jer se jedino dijalogom mogu rešavati problemi, rekao je Mihajlović navodeći da Vlada, u deklaraciji, poziva Srbe da se mirnim putem bore za svoja prava i slobode i da će im ona pomoći.

"Vlada smatra da je u ovom trenutku politički neprihvatljivo odustati od bilo kakvog dijaloga", naglasio je Mihajlović i dodao da ne treba prekidati dijalog koji ima mnogo prepreka i protivnika u Prištini i u Srbiji i u svetu.

Šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima istakao je da Vlada ima svoje institucije na Kosovu i Metohiji, lokalne uprave preko kojih može da utiče na to da se stanje stabilizuje, smiruje i da se obezbedi snabdevanje stanovništva na Kosovu i Metohiji, koje je u ovom trenutku protektorat Ujedinjenih nacija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deklaracija o Kosovu sledeće nedelje

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2011

Deklaracija o Kosovu, na kojoj Vlada još radi, mogla bi se naći pred poslanicima parlamenta sledeće nedelje, kaže direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.