Deci kosovskomitrovačke bolnice pokloni iz R. Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deci kosovskomitrovačke bolnice pokloni iz R. Srpske

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov iz Banjaluke uručio je danas božićne i novogodišnje paketiće deci koja se leče na Dečjem odeljenju Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i obećao da će i ubuduće pomagati sunarodnicima na Kosovu.

"Ovo je još jedna u nizu pomoći sunarodnicima, a želja nam je da Srbi sa Kosova i Metohije znaju da mislimo na njih i da nisu zaboravljeni", rekao je Arlov i izrazio uverenje da će tradicionalna saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti proširena.

Arlov je najavio da će tokom dana paketiće uručiti i deci u Suvom Grlu, Banjama, Osojanu i Velikoj Hoči, sutra u Lipljanu i Novom Brdu i narednog dana u Zubinom Potoku.

"Posetićemo i porodice Elene Rakić i Pavla Anjelkovića za koje je naš odbor prikupio više od 12.000 evra za lečenje", rekao je on i dodao da će višečlanoj porodici Memarević u mestu Tučep u Metohiji pokloniti laptop.

Načelnik Dečjeg odeljenja u Kosovskoj Mitrovici Zoran Savić rekao je da je donacija koja je prošle godine stigla iz Banjaluke utrošena za kupovinu opreme i uređenje odeljenja.

On je najavio da je u toku uspostavljanje bližih kontakata sa Dečjim odeljenjem u Banjaluci.

"Očekujem da ćemo u narednih nekoliko meseci sklopiti sporazum o međusobnoj saradnji koja će nam značiti za unapređenje rada i adekvatno lečenje dece", rekao je Savić.

Na poklonima i pažnji koja stiže iz Republike Srpske zahvalio je i gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić i rekao da je Arlov šezdeseti put u Kosovskoj Mitrovici.

"To može samo neko ko je rođen, ko živi i radi u Republici Srpskoj, a čije je srce ovde sa nama", rekao je Rakić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Paketići iz Republike Srpske za decu na Kosmetu

Izvor: RTS, 11.Jan.2016

Predsednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije iz Republike Srpske Milorad Arlov podelio je božićne i novogodišnje paketiće deci na odeljenjima pedijatrije i hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici. . Oko 1.100...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.