Deca sa Kosmeta na Staroj planini

Izvor: RTS, 01.Nov.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca sa Kosmeta na Staroj planini

Na Staroj planini borave osnovci iz Kosovskog Pomoravlja iz sela Parteš, Budriga i Cernica. Osnovci su se popeli na najviši vrh Midžor I uživali u panoramu iz gondole. Utisci su im impresivni pre svega zbog druženja i novih iskustava.
Našim osnovcima u enkalavama najviše nedostaje sloboda kretanja i mogućnost da se više međusobno druže.

Decu je posetio direktor Kancelarije za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo i Metohiju Marko Đurić i rekao im da će njihove škole ibolnice biti obnovljene, a obećao im je druženje i iduće godine na Staroj planini. Osnovci sa Kosova i Metohije susreli su se i sa predsednik Opštine Knjaževac, Milanom Đokićem. On im je rekao da će na istoku Srbije uvek imati podršku i prave prijatelje.
Ovu posetu omogućili su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, opština Knjaževac i državno preduzeće SP "Rizort".
 
 
 
 
 
 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.